Bosna i Hercegovina     | 27.06.2018. 12:56 |

Ministar Fišo preuzeo pehar ekipe veterana Prvog Korpusa Armije RBiH i MUP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo preuzeo je danas pehar  ekipe veterana Prvog Korpusa Armije RBiH i MUP-a, pobjednika Turnira veterana u malom fudbalu u Slovenskoj Bistrici koji je odigran povodom 27. godišnjice državnosti Republike Slovenije.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo organiziralo je, na poziv Udruge veterana Slovenije, put ekipi veterana Prvog Korpusa Armije RBiH i MUP-a koja je bila najbolja na turniru u konkurenciji osam ekipa.

Turnir u Slovenskoj Bistrici osim sportskog značaja imao je i dimenziju više, jer se kroz druženje veterana stvaraju i produbljuju prijateljske veze i razmjenjuju iskustva radi što boljeg položaja te populacije u društvu.

- Osim ministra Fiše, tom turniru prisustvovalo je i nekoliko ministara iz Vlade Republike Slovenije, te župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar, predsjednici slovenskih veterana Miran Krušič i Božo Jakec, te predstavnici lokalne policije i općinske administracije - saopćila je Pres- služba KS.

Ministar Fišo zahvalio je (tokom obraćanja na svečanoj akademiji u subotu, 23. juna) za sveukupnu pomoć Slovenije našoj državi tokom agresije, ali i nakon rata za pomoć u obnovi i na ekonomskom planu.

Dodao je da Republika Slovenija nesebično učestvuje u pretpristupnoj pomoći u euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine, te izrazio nadu za još bolju saradnju u svim oblastima - saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Mlade igračice sa Hrida pobjednice prvog turnira u fudbalu za djevojčice

Turnir u malom fudbalu u znak sjećanja na pripadnike Bataljona vojne policije

Na Golom brdu obilježena 25. godišnjica bitke za odbranu Žuči

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel