Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Pokreta 'Odgovor'

Saopćenje

Ćamil Duraković, kandidat za potpredsjednika RS-a, pozvao je protivkandidate Sadika Ahmetovića i Ramiza Salkića da prestanu sa međusobnim optuživanjma o tome ko je 'manje doprinio zaštiti prava Bošnjaka u RS-u', poručujući da ta retorika koristi samo njima, a nikako povratničkoj zajednici.

"Pozivam sve političke predstavnike da prestanu voditi kampanje po džamijama i mezarjima. Proučena fatiha za šehide ne mora biti na fotografijama vaših društvenih mreža, učinite nešto za sebe - moraju postojati granice političke kampanje", dodao je Duraković.

"Lahko je otići generalu Alagiću na mezar, učiti fatihu, ili se slikati s narodom koji je došao ukopati svoje najbliže. Ali, bojite li se vi Boga? Zar mislite da On ne zna da vi to radite zbog društvenih medija i kampanje? Zar nemate granice u tome kako pristupate politici? Zar vam nije neugodno deset puta pisati ista saopštenja o pravu na bosanski jezik, a da ništa za našu djecu niste učinili, već ste roditelje Konjević Polja nagovarali da prekinu protest pred OHR-om", zaključuje Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.