Servisne informacije     | 10.03.2019. 17:00 |

U toku uviđaj saobraćajne nesreće u mjestu Komšići

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - U toku je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Komšići na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, zbog čega se saobraća jednom trakom-naizmjenično, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Također, jednom trakom naizmjenično saobraća se i tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila više od sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Bosanska Kostajnica. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, navedeno je u saopćenju BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Obnovljena i posljednja raskrsnica na tramvajskoj pruzi na pravcu od Ilidže do Marijin Dvora

Slabija frekvencija vozila na saobraćajnicama u BiH, magla uz riječne tokove

Međuentitetska saradnja-Općina Stari Grad i Istočni Stari Grad sanirali put kroz Gornje Biosko

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu