Bosna i Hercegovina     | 11.07.2019. 16:35 |

Fejzić: Obilježavanje 11.jula obavljeno u najboljem redu

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 11. jula (FENA) - Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24.godišnjice genocida nad Bošnjacima Hamdija Fejzić kazao je za Fenu  da je ova ceremonija obavljena u najboljem redu, po planiranom programu, bez ikakvih problema.

- Malo su vremenske prilike bile loše tokom pješačenja učesnika  'Marša mira', ali pored toga smo donijeli odluku da se po prvi put krene trasom Kameničko Brdo prema Buljimu. Tom trasom su išli 1995. mnogi Srebreničani od kojih je jedan broj prešao, a nažalost veliki broj njih nije prešao na slobodnu teritoriju. Za nas je bio to put spasa, a za njih put smrti. Prošli smo tim putem, podsjetili se i odali počast svima koji su izgubili  život na tom putu. Proučili smo dove pred njihove duše.  I ja sam takođe bio na tom mjestu i podsjetio sam se mjesta gdje sam bio i odakle sam krenuo bez mnogih prijatelja i rođaka - kazao je Fejzić.

Rezimirajući ovogodišnju komemoraciju, dženazu i ukop žrtava  izrazio je zahvalnost svima koji su došli i odali počast žrtvama genocida rekavši da se i nakon 11.jula nastavlja s obilježavanjem i posjetama stratištima gdje su nedužne žrtve ubijane.

- Svi učesnici organizacije su uradili maksimalno svoj posao i  tako doprinijeli da sve protekne kako je i planirano i na tome se zahvaljujemo – rekao je Fejzić.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Fejzić: Zaštitite nas od posljednje faze genocida - negiranja genocida

Ministar Mesihović smijenio Nihada Fejzića iz Naučnog tijela za koronavirus KS

Fejzić: Svi smo dužni da se sjećamo nevino ubijenih žrtava

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu