Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Saopćenje

GO SDP Mostar poziva nelegalnog Gradonačelnika da prestane s providnim lažima u cilju stranačke manipulacije javnosti, a posebno s neosnovanim prijetnjama stanovnicima koji žive uz deponiju Uborak.

Prije svega, građani koji žive uz deponiju su dovoljno kažnjeni činjenicom da imaju tako neodgovornog Gradonačelnika koji nije svjestan da njihov aktivizam štiti i njegovo dijete i kompletnu zajednicu nizvodno do Metkovića.

Pričati o nelegalnim objektima uz deponiju, a biti svjestan da su ti pola grada nelegalno zaposjeli SDA i HDZ tajkuni pokazuje vrhunac podlosti i licemjerstva.

Nakon što je budžet zadužen i popljačkan projektom kolektora koji je kao stranački projekat potpuno devastiran i nefunkcionalan, iznenađuje nas hrabrost Gradonačelnika da forsira protivzakoniti nastavak rada deponije Uborak koja mora odmah biti zatvorena i u periodu pred nama sanirana.

Na kraju, ohrabrujemo tužilastvo da pokrene detaljnu istragu u skladu sa svojim nadležnostima i oko projekta kolektora kao međunarodne sramote Grada i deponije kao očiglednog mostarskog Černobila, te na taj način pokažu da prije svega rade u interesu građana bez straha od politike koja je izgubila kompas, pa nas pored brutalne pljačke želi i trovati.

Gradonačelnika pozivamo da odstupi sa nelegalne pozicije i na taj način kreira pretpostavke u kojoj će međunarodna zajednica imenovati povjerenika za nadzor utroška javnih sredstava, jer ovo što radi zadnjih godina Grad ubrzano vodi u potpuni kolaps.


GO SDP BiH Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.