Stranačke aktivnosti     | 08.11.2019. 14:33 |

Saopćenje za javnost SDBiH

FENA Saopćenje

Zaključci sa 1. sjednice Predsjedništva, a odnose se na promociju knjige Ilije Brankovića „Tuzlanska Kapija – režirana tragedija“ i migrantsku krizu.

 

Predsjedništvo SDBiH: Promocija knjige Ilije Brankovića „Tuzlanska Kapija – režirana tragedija“ je uvreda porodicama ubijenih na Kapiji 

Promocija knjige Ilije Brankovića „Tuzlanska Kapija – režirana tragedija“, u organizaciji Ministarstva odbrane Srbije, nova je uvreda porodicama ubijenih na tuzlanskoj Kapiji, kao i svim građanima BiH, jedan je od zaključaka sa 1. sjednice Predsjedništva SDBiH.

Srbija godinama pruža utočište generalu Vojske RS Novaku Đukiću, koji je pred Sudom Bosne i Hercegovine osuđen za zločine na tuzlanskoj Kapiji. 

Zaštitom presuđenog generala Vojske RS Novaka Đukića za ubistvo 71 i ranjavanja 150 građana Tuzle, Srbija skreće pažnju sa teme kao što je gubljenje Kosova, ali i dodatno potkopava odnose sa BiH.

Istina o 'Kapiji' potvrđena je sa dvije presude Suda BiH. Donesena je pravosnažna presuda generalu i zločincu Novaku Đukiću na 20 godina zatvora koji još uvijek slobodno živi u Srbiji.

Drugi zaključak sa 1. sjednice Predsjedništva SDBiH jeste da, SDBiH daje punu podršku građanima Bihaća, cijelog USK i grada Tuzle u pronalaženju problema prouzrokovanih migrantskom krizom. Smatramo da vlasti svih nivoa ne čini dovoljno, osim deklarativno, da građanima Krajine osigura život u sigurnosti, aktivnostima zagarantovnim Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Također, SDBiH, smatra da teret migrantske krize treba da ravnomjerno snose svi dijelovi BiH. SDBiH će, u dogovoru sa partnerima inicirati tematsku sjednicu Parlamentarne skupštine BiH.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SD BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu