Stranačke aktivnosti     | 12.01.2020. 16:42 |

Priopćenje za javnost GO SNSD Mostar

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNSD MOSTAR

Gradski odbor SNSD Mostar oštro osuđuje nedavne medijske istupe visokog predstavnika za BiH, Valentina Incka, koji poziva na sankcionisanje proslave Dana Republike Srpske, 9. januara.

Mi pozivamo gospodina Incka da kaže zašto se nikada nije javno založio za sankcionisanje odgovornih za neprovođenje ostalih 70, 80, 90 ili ko zna koliko neprovedenih odluka Ustavnog suda BiH? Neprovedene odluke više niko i ne broji, niti Ustavni sud BiH uzima za ozbiljno.

Za sve narode u Mostaru je svakako najvažnija ona odluka Ustavnog suda iz 2010. o izborima u Mostaru, koja nikada nije provedena, pa tako ni izbori u Mostaru nisu održani od davne 2008. godine, čineći time od Mostara „grad slučaj“ i vjerovatno jedini grad na svijetu u kome narod 12 godina nema mogućnost da bira svoju lokalnu vlast.

Ali takve odluke od kojih uveliko zavisi život običnim građanima ove zemlje, očigledno ne zanimaju gospodina Incka. A ni njegove nalogodavce.

Ovakvim selektivnim pristupom, gospodin visoki predstavnik je opet uzbrurkao strasti između svih vjerskih i nacionalnih grupa u zemlji i još jednom nas naveo da se zapitamo, iako se odgovor sam nameće, da li je njegovo prisustvo u BiH zaista potrebno?

GO SNSD Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SNSD-a Mostar

Priopćenje za javnost Gradskog odbora SNSD Mostar

Priopćenje za javnost Gradskog odbora SNSD-a Mostar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu