Stranačke aktivnosti     | 16.01.2020. 11:52 |

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

FENA Saopćenje

GO SDP Mostar: Mostar ponovno u SDA-HDZ „paketu“

Lideri HDZ-a i SDA su novim sastankom ponovno pokazali svoje licemjerne i opasne namjere po građane Mostara.

Iz njihovih jučerašnjih najava da će intenzivirati dvostranačke pregovore o nalaženju rješenja za Mostar jasno je vidljivo kako su im prethodni pregovori, na kojima su sudjelovale sve parlamentarne stranke iz Mostara, bili tek pokušaj svaljivanja vlastite odgovornosti na druge.

Podsjećamo javnost da su ogranci svih mostarskih političkih partija 2018. godine usaglasile dva moguća modela rješenja za 'mostarsku krizu', no kad su SDA i HDZ shvatili da bi pregovori mogli rezultirati rješenjem u interesu građana iste su prekinuli.
Danas, kada je, ponajprije zahvaljujući diplomatskoj ofenzivi međunarodne zajednice, jasno da je održavanje izbora pitanje vremena, ove dvije stranke samostalno „tragaju“ za rješenjem.

Razlog je jednostavan, ne traži se rješenje koje će Mostaru ponuditi evropsku perspektivu, već se udovoljava Čovićevim željama da se ovo pitanje rješava u „pakete“ sa Izbornim zakonom i formiranjem Vlade FBiH. Tako je Mostar ponovno postao sitna moneta za potkusurivanje dvije vladajuće stranke.

Zahtijevamo da u sva eventualna rješenja budu uključeni ogranci svih parlamentarnih stranaka iz Mostara, kako se ponovno ne bi dogodilo da Izetbegović dogovori sa Čovićem podjelu Mostara na dvije općine, a FBiH na dvije izborne jedinice.

GO SDP BiH Mostar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SDP Mostar

Priopćenje za javnost GO SDP Mostar

Mostarski SDP osudio vandalski čin na Sabornu crkvu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu