Stranačke aktivnosti     | 10.04.2020. 19:10 |

Priopćenje za javnost Kantonalnog odbora SDP BiH HNK

FENA Saopćenje

Mostar, 10.04.2020.

Saopštenje za javnost

Medijima

SDP HNK: Krizni štab HNK hitno treba povući nezakonite zapovijedi

Kantonalni odbor SDP HNK poziva Krizni štab HNK da se strogo drži zakonskih ovlaštenja, te da prestane donositi nezakonite zapovijedi koje kreiraju veću štetu nego korist.

Posljednju odluku o međugradskom karantinu, po kojoj su napravili veću štetu nego korist, smatramo ishitrenim i nepotrebnim rješenjem.

Posebno zabrinjava termin i način donošenja iste, gdje je bilo jasno kako se apsolutno nije bilo moguće pripremiti za provođenje iste u smislu nužnosti poslova koje se moraju obaviti.

Dodatno obrazloženje koje je Krizni štab objavio nakon zapovijedi također potvrđuje kako je odluka prije svega bila loše pripremljena, a samim tim i zbunjujuća za javnost.

KO SDP HNK poziva Krizni štab da stavi van snage svoju odluku, te prihvati činjenicu kako je neprihvatljivo da se sistemska neefikasnost u kontroli manje grupe prekršilaca ne može mjerama prevoditi u sankciju građana kompletnog kantona.

Na kraju, pozivamo Vas da koordinirate svoje aktivnosti sa federalnim štabom posebno u odlukama koje se odnose na poljoprivrednike, jer je ovo vrijeme u kojem nam je najmanje potrebno političko prepucavanje i stranačke igre prijestolja u kojem ce cijenu platiti građani.

PRESS CENTAR
KO SDP BiH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije