Stranačke aktivnosti     | 15.04.2020. 08:13 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

Građanska Demokratska Stranka  Bosne i Hercegovine upućuje čestitku povodom Dana Armije Republike BiH. Odlukom Predsjedništva Republike BiH  Teritorijala Odbrana Rrpublike BiH 15.4.1992 dobila  je zadatak da brani i odbrani SAMOSTALNOST,TERITORIJALNI INTEGRITET,SUVERENITET,NEZAVISNOST, SLOBODU i MIR  države Republike BiH.

Međunarodno priznata Republika BiH stvarala je i jačala svoju Armiju RBiH i  pripadnici Armije Republike BiH mogu biti ponosni na svoju ulogu u odbrani Republike Bosne i Hercegovine,svih njenih građana i naroda. 

Sloboda, mir i sigurnost građana naše zemlje je nadragocjenija tekovina koju su borbom osigurali  njeni sinovi i kčeri.

Svojim su  životima i žrtvama u u modernoj povijesti BiH ostavili neizbrisiv trag.

Svojom borbom potvrdili  su da su dostojni nasljednici i nositelji  vrijednosti viševjekovnih slobodarskih tradicije naroda naše zemlje.

Svojom su povezanošću sa bosanskohercegovačkim narodom i njegovim izuzetnim  raznolikostima  i slavnom poviješću, u gotovo  nemogućim uslovima postali simbol herojstva ratnika koji se bore za slobodu svoje zemlje. 

Te vrijednosti čuvaju i danas u jedinicama Oružanih Snaga BiH u svim okolnostima obnove i izgradnje naše domovine, jednako i u zemlji i u svijetu, u misijama mira UN u kojima učestvuju. Cjenjeni su zbog svog obrazovanja, osposobljenosti i spremnosti da se posvete svojim zadacima odgovorno, stručno i profesionalno. 

OS BIH su istinski  garant sigurnosti i stabilnosti BiH i njene pripadnice i pripadnici i njihove porodice zaslužuju bolji životni standard i uslove života i rada jer sudjeluju i u razvoju i u odbrani svoje zemlje kao vojnici i oficiri, časni ljudi i žene, patrioti i čuvari mira i slobode.

Svakodnevno to potvrđuju pripadnici i jedinice OS BiH i u teškim vremenima borbe sa elementarnim nepogodama i akcijama solidarnosti,jednako u svakovrsnoj podršci i solidarnosti sa stanovništvom i u požarima i poplavama i sadašnjoj borbi sa korona virusom.

Čestitke upućujemo i Predsjedništvu BiH,Ministarstvu Odbrane BiH,Zajedničkom štabu OS BiH ,državnim institucijama koje  su, u skladu sa svojim Ustavnim ovlaštenjima i obavezama, odgovorni za vrhunske standarde naših OS BiH. Uvjereni smo da Aktivnim učešćem u Partnerstvu za mr naša zemlje stvara potrebne pretpostavke za usvajanje međunarodnih NATO standarda OS BiH.  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDSBiH

Saopćenje za javnost GDSBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu