Kultura     | 24.04.2020. 14:15 |

'Da ti pričam' promovira dobrotu, empatiju, zajedništvo, edukaciju, smijeh

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Transkulturna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO) u saradnji sa bosanskohercegovačkim umjetnicima, novinarima i drugim javnim ličnostima, a sve uz stručnu podršku književnice Feride Duraković, pokrenula je seriju čitanja priča i poezije "Da ti pričam" književnika i književnica iz regiona i svijeta za djecu i mlade.

- Cilj je da se što više ljudi pridruži i da pričama i pjesmama koje sami odaberu obraduju djecu u vrijeme izolacije. Također je to prilika da promoviramo naše književno stvaralaštvo u BiH i regiji, ali i svjetsku književnost. Važno je da u ovim danima izolacije potaknemo jedni druge na dobro, jer ako samo jednom djetetu izmamimo osmijeh ili ako mu probudimo maštu dobro je - izjavila je za Fenu direktorica TPO Fondacije Zilka Spahić Šiljak.

"Da ti pričam" kroz čitanje omiljenih priča promovira dobrotu, empatiju, zajedništvo, edukaciju, smijeh, zabavu i radost. A iz TPO Fondacije pozivaju da se ispričaju priče koje će pomoći djeci i mladima da ostanu pozitivni u ovoj specifičnoj situaciji s kojom se prvi put susreću.

Za čitanje treba izabrati kraće priče u trajanju do tri minute, a prijedlozi za snimanje priče prvo se šalju na adresu: koordinator2@tpofond.org.

Video priče će biti objavljene na Facebook stranici TPO Fondacije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Afirmacija rodne ravnopravnosti na univerzitetima u BiH i regionu

Bh. škole u promoviranju univerzalnih etičkih vrijednosti

Projekt Živi vrijednosti - Prevencija nasilja među učenicima

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel