Bosna i Hercegovina     | 22.12.2021. 13:51 |

Posušje: Za treće djete 500 maraka pomoći, za svako sljedeće tisuću maraka

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 22. prosinca (FENA) - Proračun Općine Posušje za 2022. godinu, u vrijednosti od 9.949.100 konvertibilnih maraka, usvojen je u srijedu na sjednici Općinskog vijeća.

Proračun je razvojni te se nastavljaju realizirati projekti širenja vodovodne mreže, cestovne infrastrukture, odvodnje i kanalizacije, uređenja javnih površina, rekonstrukcije i izgradnje školskih i drugih javnih objekata, istaknuto je na sjednici.

Također, proračun ima i socijalnu komponentu jer predviđa nastavak financiranja studenata, udruga branitelja i civilnih udruga te Centra za socijalni rad. Nastavlja se i dobra praksa potpunog subvencioniranja učeničkog prijevoza i financiranja rada dječjih vrtića.

Što se prihodovne strane tiče, još uvijek su vidljive posljedice covid pandemije, ali i trend stabilizacije i blagog rasta. No, i dalje se očekuje pomoć s viših razina vlasti, kao i Republike Hrvatske za nastavak kapitalnih projekata, priopćeno je iz Općine Posušje.

U općinskom proračunu je osiguran iznos od 50.000 maraka kojim će se jednokratno pomoći višečlanim obiteljima. Obitelji će za svako treće novorođenče dobiti 500 maraka, a 1000 maraka za svako sljedeće novorođenče u višečlanim obiteljima.

Vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni Odluke o općinskim upravnim pristojbama. Tako će i ove godine svi oni koji otvaraju, odnosno registriraju obrte na području općine Posušje, biti oslobođeni plaćanja pristojbi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kineski veleposlanik posjetio općinu Posušje

Općina Posušje kroz poticajne projekte podržala 75 žena

Svečana sjednica Općinskog vijeća Posušja

Promo

m:SAT  - televizija dostupna bilo gdje

Radionica Digitalne tehnike mjerenja u praksi u INTERA TP Mostar

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!