Bosna i Hercegovina     | 10.08.2022. 17:23 |

Svečana sjednica Općinskog vijeća Posušja

FENA Saopćenje, Foto/ Općina Posušje

POSUŠJE, 10. kolovoza (FENA) – U povodu Dana općine Posušje i blagdana Velike Gospe, koji se obilježavaju 15. kolovoza, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Posušja.

Program je započeo u 10 sati, ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima, gdje su načelnik općine Posušje Ante Begić, predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar i generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić, zajedno s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Posušje, položili vijenac i zapalili svijeće.

Počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima odali su i predstavnici političkih stranaka s područja općine Posušje, a prigodnu molitvu je izrekao posuški župnik fra Mladen Vukšić, priopćeno je iz Općine Posušje.

Na svečanoj sjednici predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar osvrnuo na rad Općinskog vijeća u proteklih godinu dana.

Prema njegovim riječima, u proteklih šest mjeseci realizirano je 90 posto zacrtanog plana rada, a od odluka koje je donijelo Općinsko vijeće izdvojio je onu o jednokratnoj novčanoj pomoći roditeljima povodom rođenja djeteta.

Ovom odlukom, kazao je Lončar, za rođenje trećeg i svakog sljedećeg djeteta, bar se simbolično pomažemo obiteljima s više djece.

Potom je uslijedila video prezentacija aktivnosti u općini Posušje u protekloj godini s naglaskom na niz razvojnih projekata poput dovršetka nove škole u Posušju, izgradnje minihidroelektrane, unaprjeđenje usluga Doma zdravlja, obnove gradskog dječjeg vrtića i otvaranja novoga u Rakitnu te obnovi i dogradnji javnih objekata.

Posuški načelnik Ante Begić kazao je kako se svaki dan, kada je riječ o infrastrukturi, ali i ostalim projektima kojima se unaprjeđuje život žitelja Posušja, diže ljestvica više, unatoč izazovnim vremenima.

„Tko god danas posjeti Posušje, može vidjeti da je ono živo urbano mjesto, s bogatim i raznovrsnim kulturnim, umjetničkim i zabavnim životom, poticano aktivnostima udruga, naših gospodarstvenika i pojedinaca. Svima njima od srca zahvaljujem i radujem se svakom novom uspjehu”, zaključio je Begić.

Nazočnima su se u nastavku programa obratili i generalni konzul RH u BiH Marko Babić i i Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana predsjedništva BiH.

Krišto je pohvalila napore jedinice lokalne uprave koji se ulažu u mnogobrojne projekte, a kojima se poboljšavaju uvjeti života žitelja posuške općine.

„Ova općina stvorila je normalne uvjete za kvalitetan i uspješan život svakog njenog stanovnika. Uz potporu lokalne vlasti, svakako nije izostala ni podrška s viših razina vlasti, jer bez potpore s viših razina teško bi se realizirali ovi projekti“, ustvrdila je Krišto.

U završnom dijelu sjednice načelnik i predsjednik Općinskog vijeća uručili su godišnja priznanja zaslužnim žiteljima i tvrtkama u općine Posušje.

Zahvalnica je dodijeljene Branku Biški – Panki, Zlatna plaketa Grb općine Posušje dodijeljena je poshumno prof. Anti Kovaču, a istu Zlatnu plaketu dobila je i tvrtka Meggle BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kineski veleposlanik posjetio općinu Posušje

Općina Posušje kroz poticajne projekte podržala 75 žena

Posušje: Za treće djete 500 maraka pomoći, za svako sljedeće tisuću maraka

Promo

m:SAT  - televizija dostupna bilo gdje

Radionica Digitalne tehnike mjerenja u praksi u INTERA TP Mostar

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!