Stranačke aktivnosti     | 27.01.2022. 20:04 |

Priopćenje za javnost HSP BiH

FENA Saopćenje

Izborni zakon se mora promjeniti.
Ustavne promjene se moraju usvojiti.

Hrvati i Bosnjaci moraju iznaci minimalni zajednicki drzavotvorni interes, ovo je nadkrovljujuce nacelo za opstanak Bosne i Hercegovine, ovo nema alternativu u svakoj drugoj varijanti nema Bosne i Hercegovine.

Ove tri stvari su jamstvo i zalog sigurne i suverene Drzave Bosne i Hercegovine, ove tri stvari su jamstvo i zalog, cvrsci i jaci od Daytonskog sporazuma.

Izborni zakon se mora promjeniti i to ne kozmeticki vec na jedan od nacina kako je predlozio Hrvatski Narodni Sabor ili na neki novi nacin koji ce jamciti Hrvatima izbor svojih predstavnika u zajednickim institucijama. Bosna i Hercegovina je visenacionalna drzava kao i mnoge drzave u svijetu tipa Svicarske, Belgije, Cipra i td. te mora biti organizirana po mjeri i volji naroda koji u njoj zive, ako nije tako prije ili kasnije drzave nece biti…

Bosnjacki politicari predstavnici najmnogobrojnijeg naroda imaju najvecu odgovornost i moraju se osloboditi sindroma milosevica, moraju prestati sa nametanjem svoje vizije buducnosti Bosne i Hercegovine, moraju prestati nastojati uzurpirati prava drugih naroda u Bosni i Hercegovini, napose Hrvata, misleci da ce tako ucvrstiti drzavu, upravo suprotno, na taj nacin je razaraju, moraju prestati toboze brinuti za 2% ostalih gradana a istovremeno gaziti prava citavog konstitutivnog naroda , to je radio milosevic devedesetih u jugoslaviji i gdje je jugoslavija danas.

Hrvati i Bosnjaci moraju se dogovoriti jer imaju posebnu odgovornost za Bosnu i Hercegovinu, kao sto su imali odgovornosti 1992. godine za referendum o neovisnosti Bosne i Hercegovine, kao sto su imali odgovornosti i hrabrosti suprotstaviti se velikosrbskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu, kao sto su imali odgovornosti i svijesti zaustaviti nesretni sukob Hrvata i Bosnjaka 1993. godine i 1994. godine potpisati Vosingtonski sporazum i stvoriti Federaciju Bosne i Hercegovine, koja je kraljeznica Drzave i danas. Dakle nema alternative moramo se dogovoriti i izmjeniti izborni zakon i ustav, Hrvati i Bosnjaci ali prvenstveno naglasavam Bosnjaci ne smiju skinuti sa uma cinjenicu tko je i od koga branio Bosnu i Hercegovinu i tko je oslobodio dobar (nazalost nedovoljan) dio Bosne i Hercegovine.

Naravno na kraju ovog priopcenja ne smijemo zaboraviti na odgovornost medunarodnih predstavnika, a posebno visokih predstavnika, koji su naj odgovorniji za ovu konfuziju sa neustavnim izbornim pravilima i gotovo bezizlaznoj situaciji u kojoj se nasla Bosna i Hercegovina, te od sadasnjih medunarodnih aktera ukljucenih u pregovore ocekujemo konkretne poteze koji ce izborni proces usmjeriti i vratiti u ustavni okvir Bosne i Hercegovine.

Clan Predsjednistva HSP BIH
Stanko Primorac

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HSP BiH i H-B

Priopćenje za javnost HSP-a BiH

Priopćenje za javnost HSP-a BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu