Bosna i Hercegovina     | 10.02.2022. 14:57 |

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić posjetio lokacije OS BiH u Bileći i Mostaru

FENA Saopćenje, Foto/ Ministarstvo obrane BiH

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Zamjenik ministara odbrane BiH za politike i planove Mijo Krešić boravi u radnoj posjeti lokacijama Oružanih snaga, kasarni "Bilećki borci" u Bileći i kasarni "Stanislav Baja Kraljević" u Mostaru, u cilju upoznavanja sa stanjem na lokacijama Oružanih snaga BiH.

Komandant 2. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH u Bileći pukovnik Vladimir Vujović informirao je Krešića o stanju na lokaciji, izazovima i aktivnostima koje provodi 2. bataljon 4. pješadijske brigade OS BiH.

Između ostalog, naglasio je da se trenutno na lokaciji nalaze i novoprimljeni vojnici koji prolaze stručno-specijalističku obuku.

Podvukao je dobru saradnju sa lokalnim vlastima i niz zajedničkih vježbi sa civilnim strukturama vlasti. Posebno je istakao pomoć pripadnika OS BiH civilnim strukturama ove općine u slučajevima vanrednih događaja, požara, čišćenja snijega i poplava, ukazujući da bi nabavka dodatne opreme znatno unaprijedila još kvalitetnije izvođenje samih vježbi i pri pomoći civilnim strukturama.

U tom kontekstu, Krešić je naveo da je svjestan svih izazova sa kojima se jedinice u OS BiH susreću, te ukazao na potrebu podizanja standarda svih pripadnika OS BiH, izrazivši želju da obiđe sve lokacije na kojima djeluju OS BiH kako bi se upoznao sa stanjem na lokacijama, a sve u cilju donošenja što kvalitetnijih odluka ključnog menadžmenta za poboljšanje uslova za rad na njima.

U tom cilju istakao je podršku u daljnjem razvoju i izvođenju što kvalitetnijih zadataka jedinice u Bileći.

U toku dana delegacija MO i OS BiH, u čijem sastavu su i komandant  4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo, komandant 4. bataljona logističke podrške pukovnik Mijo Šteko, savjetnik u Kabinetu zamjenika ministra Danijel Nikolić, posjetila je i lokaciju za skladištenje municije i minsko-eksplozivnih sredstava (MiMES) „Duži“ u Trebinju, a sutra je planirana posjeta kasarni „Stanislav Baja Kraljević“ u Mostaru, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH - Radost Kurban-bajrama provesti i podijeliti sa svojim najbližima

Helez i Banožić o saradnji ministarstava odbrane BiH i Hrvatske

MO BiH raspisuje natječaje za školovanja na vojnim akademijama partnerskih zemalja

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije