Kultura     | 25.02.2022. 15:38 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

U serijalu 'O knjigama i piscima zvukom' predstavljen roman 'Otok nestalih stabala' Elif Şafak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) – U desetoj epizodi serijala "O knjigama i piscima zvukom" projekta Bookstan on Air  predstavljen je roman "Otok nestalih stabala" autorice Elif Şafak.

Serijal "O knjigama i piscima zvukom" nastao je u okviru projekta Bookstan on Air realiziranog uz podršku Međunarodnog fonda za pomoć koji su osnovali Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Institut i drugi partneri.

Elif Şafak rođena je 1971. godine u Strasbourgu. Britansko-turska je književnica, autorica 17 knjiga, a njena djela prevedena su na 50 jezika. Doktorirala je pravo. Živjela je u Madridu, Ammanu, Bostonu, Mičigenu, Arizoni, Istanbulu i Londonu.

Piše za turske novine Haberturk, kao i za New York Times, Washington Times, The Guardian. Jedna je od utemeljiteljica Evropskog vijeća za međunarodne odnose, te istaknuta braniteljica ženskih prava, prava LGBT zajednice i prava na slobodu govora. Najčitanija je autorica u Turskoj.

- U središtu mog rada uvijek će biti fikcija. Mašta. Priča. Pripovijedanje. U Turskoj se na usmenu kulturu gleda svisoka kao na domenu neinteligentnih, neobrazovanih žena. Ja nikad ne potcjenjujem usmenu kulturu. Romanopisac mora biti znatiželjno biće i uvijek mora slušati. Moramo slušati ljude i slušati svemir – navela je Şafak.

U 10. epizodi serijala učestvuju glumci Maja Izetbegović i Amar Selimović, muziku i montažu potpisuju Nedim Zlatar i Leonardo Šarić, a koncept i režiju Almir Imširević, saopćeno je iz IK Buybook.

Dostupna je na: https://soundcloud.com/user-217858780/bookstan-on-air-o-knjigama-i-piscima-zvukom-elif-safak

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bookstan i ove godine donosi niz zanimljivih programa

Kontić: Knjiga 'Grebo' je mali hommage profesoru, ali i priča o nama

U okviru serijala "O knjigama i piscima zvukom" predstavljena drama "R.U.R."

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu