Bosna i Hercegovina     | 28.03.2022. 15:39 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Podžić primio novoimenovanog veleposlanika Republike Indonezije u BiH

FENA Saopćenje, Foto/ Foto MOBiH

SARAJEVO, 28. ožiljka (FENA) - Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Indnezije u BiH Roema Konoa.

 

 Podžić je zahvalio indonezijskom veleposlaniku na izraženoj spremnosti za bilateralnom vojnom suradnjom Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije. On je pozvao veleposlanika Konoa da se zajedno poduzmu koraci ka potpisivanju sporazuma o međusobnoj suradnji na polju obrane.

Podžić je izrazio žaljenje što su zbog pandemije COVID-19 neke međunarodne aktivnosti usporene, ali i spremnost da se svaki oblik suradnje s Indonezijom intenzivira.

Novoimenovani veleposlanik Indonezije je posebno izrazio zanimanje za međusobnu suradnju na polju vojne obuke i vojne industrije. Podžić je potvrdio da se na tom polju mogu pokrenuti zajednički projekti na obostranu korist obje zemlje, u suradnji s ostalim institucijama nadležnim za vojnu industriju u BiH.

U razgovoru su sudjelovali i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, savjetnik ministra obrane BiH za medije Muhamed Fazlagić i druga tajnica Veleposlanstva Republike Indonezije u BiH Alana Cicillia Warandy, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. 

 

 

 

Ured za odnose s javnošću

 

 

 

 

 

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez s ambasadorom Reinertsenom o bilateralnoj vojnoj saradnji BiH i Norveške

Ambasador UK u BiH Julian Reilly u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane BiH

Za bržu realizaciju 'Programa reformi BiH' formiran tim predstavnika MO i OSBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel