Kultura     | 14.04.2022. 14:09 |

'Ja, Bosanac' ponovo pred sarajevskom publikom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. aprila (FENA) - "Ja, Bosanac“ – komedija o nama koja je izazvala oduševljenje publike širom Bosne i Hercegovine, te u susjednoj Hrvatskoj gdje je redovan gost zagrebačkih teatarskih scena, nakon dvogodišnje pauze ponovo je pred vjernom sarajevskom publikom.

 

U CKM-u Općine Centar, populatnoj Teatarskoj sceni Jelićeva, Posljednji Bosanac, kojeg tumači Aldin Tucić i njegova žena Rasema Ćevljanovićka u interpretaciji Negre Čičić, zaigrat će komediju mentaliteta, žestoki kabare pun humora, provokacije i pjesme, u petak, 15. aprila u 20 sati, najavili su organizatori.

Na Dam Armije Bosne i Hercegovine sa ispruženim dlanom, dočekujemo komediju koja preispituje ljubav Bosanca prema domovini, da li otići ili ostati, ali i sve promjene koje su nam se zbile posljednjih nekoliko decenija.

„Ja, Bosanac“ je ozbiljna komedija iz provjerenog bh. komediografskog pera Indire Kučuk-Sorguč, o identitetu bosanskog čovjeka, njegovom konstantnom traženju i lutanju od kako je došao na ovaj svijet u zemlju trokuta i tronacionalnosti ali i zemlju koja geografski sliči srcu – Bosnu i Hercegovinu. Na tom mukotrpnom putu pronalaženja sebe on se opire svemu što je za njega novotarija, što njegov um ne može da shvati i što mu rascjepljuje ionako podvojenu ličnost.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promovirana knjiga 'Ja, Bosanac' autora Aleksandra Kneževića

Komedija 'Ja, Bosanac' po prvi put u Tuzli i Kladnju

U povodu 1. marta "Ja, Bosanac" u Cazinu i Sarajevu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel