Ekonomija     | 09.06.2022. 14:11 |

Preko 60 izlagača iz BiH i Hrvatske na Sajmu braniteljskog poduzetništva u Mostaru

FENA Zorana Pavković, Foto: Emanuel Soča

MOSTAR, 9. lipnja (FENA) - Preko 60 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te susjedne Republike Hrvatske predstavilo je u četvrtak svoju ponudu na Petom sajmu braniteljskog poduzetništva u Mostaru.

Na sajmu se mogu konzumirati i kupiti domaći ekološki proizvodi, kao što su voće i voćne prerađevine, šumski plodovi, vino, med i proizvodi od meda, prirodna kozmetika na bazi pčelinjih proizvoda te razne povrtlarske kulture, ljekovito bilje i rukotvorine.

Ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo kazao je kako mostarski sajam braniteljskih proizvoda raste iz godine u godinu te ovogodišnje, peto izdanje sajma broji deset izlagača više u odnosu na godinu ranije.

- Ono što je nama jako bitno je to da smo nakon ovih pet godina došli do crte kada moramo još intenzivnije nastaviti s ovim braniteljskim poduzetništvom – istaknuo je Soldo.

U okviru sajma bit će predstavljen i Strateški plan braniteljskog poduzetništva kao dokument koji će značajno doprinijeti sustavnom razvoju braniteljskog poduzetništva i integraciji branitelja u društvu.

- Tako ćemo mi zaista ovo što radimo s braniteljima i njihovim samoupošljavanjem podići na još višu razinu – poručio je ministar Soldo.

Predsjednik Referalnog centra Branitelj – Borac – Zadrugar Damir Radić kazao je kako je u ponudi sajma širok asortiman proizvoda te da je ove godine prisutan respektabilan broj izlagača.

- Ove godine na sajmu sudjeluju 63 izlagača iz raznih dijelova naše zemlje i Hrvatske. Prezentiramo djela naših ruku, svake godine broj izlagača na sajmu povećava se za nekih 10 do 20 posto, a i kvaliteta isto tako raste – kazao je Radić.

Sajam braniteljskog poduzetništva održava se uz potporu Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ-a, koja se kroz široke programske aktivnosti ogleda u području upošljavanja odnosno samoupošljavanja, radu i razvoju braniteljskih zadruga, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potpori radu branitelja poljoprivrednika.

Promocija braniteljskih zadruga i drugi modeli socijalne uključenosti i afirmacije branitelja dobra su prigoda za upoznavanje gospodarskog potencijala braniteljske populacije, njihovog poslovnog predstavljanja i umrežavanja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Na Sajmu braniteljskog poduzetništva u HNŽ-u više od 70 izlagača

Na 5. sajmu braniteljskog poduzetništva u HNŽ-u preko 60 izlagača

Dodjelom priznanja završen virtualni sajam braniteljskih zadruga

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'