Bosna i Hercegovina     | 05.09.2022. 08:42 |

The look of nature B&H - Mladi iz sjeveroistočne Bosne pohodili Konjuh

FENA Saopćenje, Foto/ The look of nature B&H

KLADANJ, 5. septembra (FENA) - Pokret The look of nature organizirao je u nedjelju pohod na Konjuh odnosno južnu stranu te planine koja pokriva prostor općine Kladanj.

 

 

 

Prema riječima Adisa Jahića jednog od organizatora aktivnosti, uz podršku Ministarstva kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona, okupili su na jednom mjestu više od 40 mladih sa prostora sjeveroistočne Bosne, sa namjerom da kvalitetno provedu dan, boraveći u prirodi sa posebnim fokusom na segment obrazovanja.

- Aktivnost je bila besplatna, za sve učesnike. Jedina obaveza za sve učesnike bila je da pročitaju Zakon o mladima FBiH i učestvuju u promociji tog zakona. Na taj način željeli smo motivisati sve učesnike da postanu svjesni prava, koja im garantuje Zakon, ali i da postanu promotori tog zakona na društvenim mrežama da bi zajedno motivisali vršnjake da postanu svjesni mogućnosti koje im daje trenutni zakonski okvir - riječi su Adisa  Jahića, jednog od organizatora aktivnosti.

Selman Adija iz The look of nature B&H zahvalan je osoblju Javne ustanove Zaštićeni pejzaž "Konjuh" koji su ih  proveli kroz, za javnost novootvorenu atrakciju, Bebravsku pećinu.

- Nismo mogli vjerovati koliko je fascinantan priodni fenomen, skriven duboko u šumama Konjuha. Osim posjete Bebravskoj pećini, boravili su i u kompleksu Hotela Muška voda koji je zasigurno obnavljanjem najavio novu eru razvoja planinskog turizma na prostoru Tuzlanskog kantona - riječi su Selman Adija iz The look of nature B&H.

- Koliko nas priroda i pozitivne društvene aktivnosti sve zajedno spajaju najbolje dokazuje i činjenica da smo se na toj aktivnosti družiti i sa članicama Udruženja 'Žena-ženi' Kladanj. One su pripremila domaće proizvode (poput džemova, kolača, prirodnih sokova i slično) za sve učesnike. Osim predstavnica udruženja žena iz Kladnja, dobrodošlicu mladim ljudima iz Tuzlanskog kantona, poželjeli su i iz I platforme - Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine - kazala je Lejla Bašić.

U saopćenju za javnoast iz The look of nature B&H zahvaljuju resornom ministarstvu za podršku kao i domaćinima za druženje, uz poruku da planina Konjuh ima neprocjenjiv potencijal koji je potrebno na najbolji način iskoristiti.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Planinarska šetnja za promociju potencijala Bjelašnice

Na Dan žena tradicionalni pohod na vrh Trebevića

Spahić ozvaničio početak tradicionalnog pohoda na olimpijske planine

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel