Stranačke aktivnosti     | 26.09.2018. 12:33 |

Saopćenje za javnost Narodne stranke Radom za boljitak

FENA Saopćenje

Kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović u organizaciji Instituta za razvoj mladih KULT na kafi sa mladima družio se i razgovarao o svom životnom i političkom putu te raznoraznim negativnim situacijama sa kojima se mladi danas susreću tokom svog obrazovanja i traženja posla i egzistencije. 

Mladi su kroz svoja pitanja, analize, osvrte i sugestije pojasnili kako su korpucija u obrazovanju, nerazvijena ekonomija i otežano zaposlenje njihovi ključni problem zbog kojih imaju sve manje vjere u politike vlasti koja nas manipuliše već više od 25 godina. 

‘’Bilo mi je zadovoljstvo u organizaciji Institut za razvoj mladih KULT uz kafu razgovarati sa našom djecom, sa našom budućnosti koju ne smijemo izgubiti. Ponovo sam se uvjerio koliko su naša djeca pametna, obrazovana, željna raditi, stvarati i boriti se u svojoj domovini. Barem ove mlade glave nije uspjela izmanipulisati aktuelna vlast. Oni vrlo dobro, bolje od nas shvataju realnost života jer su se rodili i žive u periodu proteklih više od 25 godina u kojima vladaju nacionalizam, mržnja, strah i siromaštvo koju su generirali najvećim djelom Čović, Dodik i njihovi saradnici. Ovi mladi su se za svoju sudbinu odlučili ukoliko 7.10. na Općim izborima ne napravimo neophodne i željno očekivane promjene. Odlazak mladih ne smijemo dozvoliti’’, rekao je Jerko Ivanković Lijanović i pozvao sve mlade kojih je u BiH više od 700.000 da 7.10. u ruke uzmu olovke, da se ne boje jer je glasanje tajno i da izaberu promjene za sebe i sve svoje vršnjake kako bi mogli kvalitetno da se obrazuju u svojoj domovini i da sutra imaju sigurna radna mjesta i egzistenciju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Narodne stranke radom za boljitak

Saopćenje za javnost Narodne stranke Radom za Boljitak

Saopćenje Narodna stranka Radom za boljitak

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel