Sport     | 14.05.2019. 13:32 |

Čelik Junior treći u Prvoj ligi FBiH, naredne sezonu ciljaju Premijer ligu BiH

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 14. maja (FENA) - Kolo prije kraja Prvenstva Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever, Škola rukometa Čelik Junior iz Zenice osigurala je treću poziciju te za narednu sezonu izborila mjesto u budućoj jedinstvenoj Prvoj ligi FBiH.

- Prezadovoljni smo plasmanom na treće mjesto i plasmanom u zajedničku Prvu ligu FBiH. Plasman na treće mjesto je opravdan, ali ne mogu reći i očekivan, s obzirom na to da smo se mi ponovo aktivirali u Prvoj ligi FBiH. To je jedna dodatna obaveza - kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Vladimir Zeljko, koji je dodao kako im je velika čast što su ispred iskusnijeg i kluba s većom tradicijom, gradskog rivala Čelika, ali i drugih poznatijih klubova u ovom takmičenju.

Najbolji igrač tima Edin Bajramović istakao je kako je ovo najuspješnija sezona seniorske ekipe.

- Ja sam zadovoljan i svojim svojim igrama. Bit ću u klubu i naredne sezone, ako ne kao igrač na terenu, onda sigurno u nekoj drugoj ulozi - najavio je Bajramović, koji je dodao da razmišlja da li će nastaviti igrati.

Direktor kluba Dženan Dedić najavio je kako za narednu sezonu moraju biti i bolji te da već sada razmišljaju o obavezama koje ih očekuju. Probat će, najavio je, angažirati neke poznate igrače, s kojima su već ostvarili kontakte.

- Da bismo došli do ovoga, bilo je potrebno dosta rada, odricanja i napora. Hvala svima koji su stajali uz nas. Ovaj nas rezultat tjera da idemo i stepenicu više, a to je ulazak u Premijer ligu BiH - istakao je Dedić, koji je najavio kako će nastojati da proširi Upravni odbor.

Dedić je dodao kako su, uz sponzore imali podršku Gradske uprave te da se nada da će i naredne sezone imati podršku Grada.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čelik Junior u nedjelju protiv Kaknja igra odlučujuću utakmicu za plasman u PLBiH

Čelik Junior će iz "drugog plana" juriti naslov prvaka Prve rukometne lige FBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu