Regija     | 28.04.2022. 10:39 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Ministar Grubeša na 32. konferenciji SEEPAG-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša prisustvovao je danas 32. konferenciji Savjetodavne grupe tužitelja zemalja Jugoistočne Evrope (SEEPAG) o temi "Šifrirane aplikacije, kao alati za činjenje kaznenih djela i kriptovalute, poteškoće u istrazi i kaznenom gonjenju".

Konferenciju je organizirala Savjetodavna grupa tužitelja zemalja Jugoistočne Evrope i Tužiteljstvo BiH, a održana je u Sarajevu u okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine SEEPAG-om, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

Grubeša  je naglasio da je Bosna i Hercegovina na ovom planu tek na početku stvaranja pravnog okvira i legislativnog  prostora za uspješno preveniranje i borbu protiv ovakvog  oblika djelovanja, te da ovakve konferencije koje na jednom mjestu okupljaju eminentne stručnjake, pružaju sjajne mogućnosti za BiH da stečena znanja i iskustva drugih ugradi u  pravni sistem koji bi bio komplementaran sistemima drugih zemalja.

Također,  istaknuo je da će Ministarstvo pravde BiH u okviru svoje nadležnosti i raspoloživih kapaciteta dati svoj puni doprinos na traženju kvalitetnih i održivih rješenja po ovom pitanju.

SEEPAG je međunarodna grupa tužitelja zemalja Jugoistočne Evrope, čiji se članovi sastaju jedanput godišnje na tematskim sastancima na kojima razmjenjuju informacije o pravnim sistemima i najboljim praksama postupanja.

 


 

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Grubeša na Samitu o digitalizaciji pravosuđa u Ohridu

Grubeša primio predstavnike Saveza sindikata policijskih organa u BiH

Grubeša s ambasadoricom Republike Francuske u BiH Toudic

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu