Magazin     | 16.07.2022. 11:40 |

Nastup Apocalyptica obilježio prvo veče 'Nektar OK Festa'

FENA Saopćenje, Foto/ Foto FENA/OK Fest

TJENTIŠTE, 16. jula (FENA) - Prvi dan "Nektar OK festa" protekao je očekivano u fantastičnoj festivalskoj atmosferi, na jednoj od najljepših destinacija u regionu, a mnogobrojna publika uživala je u energiji ovog jedinstvenog festivala.

Uz DJ program After Affair i Petra Dundova započeo je prvi dan na SARA OK summer stageu, a za odličnu atmosferu u kampu na Sky Cola OK stageu pobrinuli su se Orthodox Celts i Sunshine, koji su rasplesali publiku i zagrijali je pred nastupe na večernjem programu Main stagea.

Večernji sati na Main stageu rezervisani su za odličan program i atmosferu za koju su se na samom početku pobrinuli E-Play i Nikola Vranjković. Nakon njih je na binu izašao finski sastav Apocalyptica, koji je publici priuštio muzički spektakl. Ovi vrhunski instrumentalisti su još jedanput opravdali status miljenika evropske publike.

- Sve izgleda jako lijepo, srećni smo što smo ovdje, to su prvi utisci. Prvi put smo na Tjentištu, iako nije prvi put da smo u Bosni i Hercegovini, bili smo mnogo puta ranije. Drago nam je da smo dio svega ovoga. Poučeni ranijim iskustvima, koncerti na ovim prostorima su uvijek i moćni, tako je bilo i i na našem nastupu - poručili su članovi finskog symphonic metal benda Apocalyptica.

Uslijedio je nastup Gobina, pank sastava koji je ove godine proslavio 30 godina sviračkog staža, a OK publika uživala je u retrospektivi njihovog muzičkog opusa.

U okviru OK Cinema zone koja se realizira u saradnji sa Festivalom muzičkog dokumentarnog filma Dok’n'Ritam (D'N'R) prve večeri na programu su prikazane projekcije dokumentarnih filmova na temu muzike "Pobjednici su dosadni" i "Suženi snovi - Repetitor u CZ-u".

Drugog dana festivala svirat će Edo Maajka i Let 3. OK Cinema zona druge festivalske večeri donosi film "Viktorija, 15", dok će na Main stageu nastupiti Silente, Urban & 4, Neno Belan & Fiumens i Dubiozu Kolektiv, najavili su organizatori.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Tjentište - Vatromet muzike i pozitivne energije drugog festivalskog dana 'Nektar OK Festa'

Ovogodišnji Nektar OK Fest od 14. do 16. augusta

Tjentište spremno za početak petog Nektar OK Festa

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel