Magazin     | 17.07.2022. 11:37 |

Tjentište - Vatromet muzike i pozitivne energije drugog festivalskog dana 'Nektar OK Festa'

FENA Saopćenje, Foto/ Nektar OK Fest

ARAJEVO, 17. jula (FENA) - Na Tjentištu se održava “Nektar OK Festa” koji je okupio veliki broj posjetilaca, koji su uživali u fenomenalnoj muzici i nesvakidašnjoj prirodi, a regionalne muzičke zvijezde su oduševile publiku, saopćila je press služba Nektar OK Festa.

Drugog dana OK Festa u subotu na festivalu je promovirana knjiga Borisa Leinera, koji je kazao da sloboda na OK festivalu govori jezikom rokenrola.

Kao braća smo svi ovdje, pozitivna vibracija je očigledna i mislim da će to postati tradicija, svakog ljeta na istom mjestu“, izjavio je Leiner i potvrdio da na festivalu vlada pozitivna atmosfera.

OK kamp je svake godine epicentar najbolje zabave i odličnog provoda, a ove godine su se za to pobrinuli Edo Maajka i Let 3, koji su publiku rasplesali i atmosferu u kampu doveli do usijanja.

Main stage je drugog festivalskog dana bio rezervisan za najveće zvijezde u regiji, a prvi je na binu izašao dubrovački bend Silente koji je napravio zaigrano romantičnu atmosferu na samom početku. OK publika je i ovoga puta otvorenog srca dočekala Urban & 4, a Tjentištem su odjekivale melodije s njihovog poslednjeg albuma koje je ova publika čula premijerno.

Neno Belan i Fjumensi napravili su retrospektivu pjesama uz koje su odrastale mnoge generacije, a publika je horski pjevala hitove koji su nam na trenutak donijeli dašak mora. Za kraj druge večeri festivala na binu je izašla najuspješnija muzička senzacija u regiji „Dubioza Kolektiv“, kojima ovo nije prvi nastup na festivalu.

U OK kampu uz Mladena Tomica, Alexander G i Leu Dobričić, najizdržljivija publika dočekala je još jednu zoru na Tjentištu! Ljubitelji sedme umjetnosti u okviru OK Cinema stage-a imali su priliku da pod vedrim nebom pogledaju projekciju filma "Viktorija 15", saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nastup Apocalyptica obilježio prvo veče 'Nektar OK Festa'

Ovogodišnji Nektar OK Fest od 14. do 16. augusta

Tjentište spremno za početak petog Nektar OK Festa

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel