Bosna i Hercegovina     | 09.08.2023. 16:13 |

Ambasador Dario Novalić predao akreditivna pisma predsjednici Republike Slovenije

FENA Saopćenje, Foto/ MVP BiH

SARAJEVO, 9. augusta (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Dario Novalić predao je danas akreditivna pisma predsjednici Republike Slovenije Nataši Pirc Musar. Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama održana je u Predsjedničkoj palači Republike Slovenije.

Predsjednica Pirc Musar zaželjela je dobrodošlicu ambasadoru Novaliću i izrazila uvjerenje da će se dosadašnja dobrosusjedska i uspješna bilateralna saradnja između Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine, u svim aspektima, i dalje razvijati i jačati.

Predsjednica je također izrazila zainteresiranost Slovenije da, kroz sve moguće mehanizme i bilateralne dogovore, pomogne Bosni i Hercegovini na njenom evroatlanskom putu, naglašavajući da je interes Slovenije da Bosna i Hercegovina i cijela regija što prije postanu dijelom Evropske unije.

- Ambasador Novalić je zahvalio za dobrodošlicu i izraze podrške Bosni i Hercegovini i njegovom budućem radu, navodeći da je što brže i kvalitetnije ispunjavanje uslova i obaveza Bosne i Hercegovine na putu ka članstvu u Evropskoj uniji neupitan vanjskopolitički prioritet Bosne i Hercegovine i da o tome postoji apsolutni konsenzus kod svih relevantnih političkih faktora u našoj zemlji - saopćeno je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Slovenija nagrađuje olimpijsko zlato sa 70.000 eura

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli