Bosna i Hercegovina     | 22.02.2018. 10:41 |

Čavić: Kadrovi SNSD-a vodit će Glavnu službu za reviziju u RS-u

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 22. februara (FENA) – Predsjednik NDP-a Dragan Čavić tvrdi da je politički “sahranjena” Glavna služba za reviziju javnog sektora u RS-u, jer više neće biti nepristrasna u svom radu.

- SNSD je ovladao i posljednjom nezavisnom institucijom u RS-u - rekao je Čavić i potvrdio da je nadležna skupština komisija za izbor glavnog revizora u RS-u dala najviše bodova sadašnjem v.d. glavnom revizoru Jovi Radukiću, za koga je ustvrdio da je kadar SNSD-a i da se za njega vežu "brojne kontraverze".

Za zamjenika glavnog revizora predložena je Božana Trninić, a Čavić tvrdi da je i ona kadar SNSD-a.

To je, kaže, urađeno, bez ikakvog skrivanja. Čavić, koji je i član skupštinske komisije za izbor glavnog revizora RS-a, je rekao da je Radukić “intimus” ministra finansija RS-a, a Božana Trninić koja je predložena za njegovu zamjenicu.

- Oba ova kandidata, od njih sedam koliko se prijavilo na konkurs, dobila su od mene najmanje ocjene – ustvrdio je lider NDP-a, izrazivši nezadovoljstvo što se najboljim kadrovima ne daje šansa.

Tvrdi da rad Glavne službe za reviziju javnog sektora u RS-u više neće biti objektivan i profesionalan, već pod političkim uticajem SNSD-a.

O najbolje rangiranim kandidatima za glavnog revizora i njegovog zamjenika bi trebalo da se izjasni Narodna skupština RS-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu