Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 09:31 |

U Bugojnu održana radionica o pisanju projektnih prijedloga

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 26. februara (FENA) - Radionica o temi: „Pisanje projektnog prijedloga/bazični novi“ održana je u Bugojnu, uz učešće dvadesetak predstavnika javnih ustanova i preduzeća s područja toga grada.

Organizatori ovog događaja bili su Udruženje za afirmaciju žene u Bosni i Hercegovini čije je sjedište u Zenici, i Agencija za lokalni razvoj općine Bugojno.

Najvažnije informacije o svim fazama u realizaciji jednog projekta, od  same ideje do njegove implementacije, prezentirala je, tom prilikom, certificirana trenerica i predsjednica tog udruženja Amela Imamović-Arifović.

-Osnovni cilj projekta je da pomognemo svima onima koji su zainteresirani da saznaju kako se pišu projektni prijedlozi, koji u konačnici uvijek imaju neke pozitivne promjene u zajednici, bez obzira na koju oblast djelovanja se oni odnose - kazala je.

Slične radionice su, dodaje, već uprilične u Varešu, Brezi i Visokom, a u planu je da se održe i u Banovićima, Živinicama, Orašju i nekim drugim općinama.

-Aktivnost provodimo kroz nekoliko faza, a na kraju svi učesnici dobiju certifikate o uspješno okončanoj obuci koja im, nadam se, predstavlja onaj početni, ali jako značajan korak u budućem, samostalnom pisanju prijedloga na projektnoj osnovi - naglasila je.

Po riječima Tidže Čaušević iz Agencije za lokalni razvoj, radionica je bila veoma uspješna, a provedena je uz finansijsku podršku Općine Bugojno.

Ona je izrazila zadovoljstvo iskazanim interesom učesnika radionice, i ukazala na značaj aktivnosti koje će biti organizirane, najvjerovatnije, i za predstavnike nevladinog sektora.

-Ovakav pristup upravljanja projektnim ciklusom je nešto što je veoma bitno,  i što bi svaka javna ustanova, preduzeće i nevladina organizacija, morala znati primjeniti u svom radu - istaknula je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstavnici FAZUOI na radionici o otkrivanju i gonjenju počinilaca rodno zasnovanog nasilja

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu