Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 13:46 |

Raiffeisen izdvaja u dobrotvorne svrhe od transakcija MC shopping karticama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Raiffeisen banka objavila je da će i ove godine podržati rad udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS Dječija sela BiH.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg izjavio je da ga posebno raduje što će banka i u 2018. nastaviti izdvajati sredstava u dobrotvorne svrhe od svake transakcije plaćanja izvršene Mastercard Shopping karticom koja na sebi ima oznaku MC World.

- Zadovoljstvo mi je što smo u prošloj godini u okviru ove aktivnosti donirali ukupno 3.000 KM, te na taj način pružili podršku udruženjima čiji rad na različite načine pomažemo već niz godina - rekao je Dobnigg i dodao da iskreno vjeruje da će iznos izdvojen po ovom osnovu biti značajno veći u ovoj godini.

Kada klijent obavi plaćanje Raiffeisen Mastercard Shopping karticom, s oznakom MC World, na POS uređajima, Banka izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe, što znači da korištenjem te kartice klijenti Banke indirektno pomažu rad ta tri udruženja, saopćeno je iz Raiffeisen banke. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu