Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 19:20 |

Članovi Međunarodne asocijacije gradova Kine posjetili Općinu Novi Grad Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Delegacija Međunarodne asocijacije gradova Narodne Republike Kine posjetila je Općinu Novi Grad Sarajevo kako bi se upoznali sa načinom funkcionisanja i jačanja saradnje Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine kroz saradnju lokalnih zajednica.

Delegaciju su činili generalni sekretar Asocijacije Quing Boming, zamjenik generalnog sekretara Asocijacije Liu Qian i program menadžer Asocijacije Wang Qi, a ugostio ih je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i član delegacije BiH u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Evrope Semir Efendić.

Quing Boming je govorio o načinu funkcionisanja i značaju Asocijacije koja je u direktnom odnosu sa državnim vrhom NR Kine, te istakao da je cilj Asocijacije promoviranje razvoja međunarodne saradnje kineske lokalne uprave.

Cilj posjete BiH je uspostavljanje kontakta i saradnje sa Savezom općina i gradova Federacije BiH, pronalaženje potencijalnog prostora za razmjenu i uspostavljanje odnosa općina i gradova BiH i Kine.

Tokom susreta, kojem su prisustvovali i predsjednica komisije za međunarodne odnose, saradnju i EU integracije Saveza općina i gradova FBiH Mirela Bubalo i saradnica za rad sa skupštinskim komisijama i institucijama vlasti Saveza općina i gradova FBiH Zlata Turkić, dogovoreno je uspostavljanje zvanične međusobne saradnje ove dvije Asocijacije u narednom periodu.

Međunarodna asocijacija gradova Narodne Republike Kine broji više od 2.500 članica širom svijeta i ovo je prva posjeta predstavnika ove međunarodne Asocijacije Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Blinken izrazio zabrinutost kineskom podrškom ruskoj vojsci

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Njemačka uhapsila trojicu osumnjičenih za špijunažu s kineskom tajnom službom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu