Bosna i Hercegovina     | 01.03.2018. 15:38 |

Gradska uprava Mostara: Iz proračuna se za PSO izdvaja od 2008. godine

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. ožujka (FENA) – Gradska uprava Grada Mostar oglasila se u četvrtak priopćenjem za javnost zbog, kako navode, dezinformacija kako je po prvi put poslije 10 godina, kao redovna stavka na godišnjem razini u Proračunu Grada Mostara, upisano i Partizansko spomen obilježje (PSO), za čije je cjelovito godišnje održavanje, revitalizaciju i rekonstrukciju u ovoj godini planirano i izdvojeno 60.000 KM.

 Iz Gradske uprave podsjećaju kako je upravo prije deset godine, 2008. godine, potpisan Ugovora između Grada Mostara i DZG "Građevinar Fajić" o obnovi Partizanskog spomen obilježja u Mostar LOT 1. Investitor tog projekta bio je Grad Mostar, a vrijednost radova je 415 000 KM.

 Od tada pa sve do danas, kako navode u Gradskoj upravi Grada Mostara, u stavci Zajednička komunalna potrošnja (ZKP) za održavanje zelenila i čistoće izdvajalo se za Partizansko spomen obilježe između 30 i 60 tisuća KM.

 "Ove godine je upravo zbog takvih politikantskih dezinformacija ali i istinitog informiranja javnosti posebno naznačeno kako se u ZKP-u za Partizansko spomen obilježje izdvaja 60 000 KM", stoji u priopćenju.

 Iz Gradske uprave podsjećaju kako je Partizansko spomen obilježje u Mostaru 2006. godine proglašeno nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

"U Odluci Povjerenstva/Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika objavljenoj u Službenom glasniku BiH od 2006. godine ističe se kako je Vlada Federacije BiH dužna osigurati pravne, naučne, tehničke, administrativne i financijske mjere za zaštitu, konzerviranje, prezentaciju i rehabilitaciju  nacionalnog spomenika",stoji u priopćenju iz Gradske uprave Grada Mostara.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

OMS Zenica - Nasilje nema opravdanja, posebno važna spremnost da svi zajedno radimo na prevenciji

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu