Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 12:36 |

Radončić preuzeo finansiranje 20 stipendista iz Srebrenice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić razgovarao je s građanima na skupu u Srebrenici o problemima egzistencijalne prirode te preuzeo finansiranje 20 stipendista iz ovog grada.

Lider SBB-a također je uputio poruku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je predložen za dobitnika Plakete Srebrenice. 

- Niko ne može dobiti nikakvo priznanje Srebrenice, a da prije toga nije priznao da se ovdje dogodio genocid. Za nas Bošnjake nema dileme šta se ovdje u julu 1995. godine dogodilo - kazao je Radončić.

Predsjednik SBB-a istakao je da je previše novca uloženo u Srebrenicu, ali da se to premalo osjetilo na životnom standardu povratnika.

- Lako se gađati kamenicama s Dodikom iz Sarajeva, ali onda naš Bošnjak povratnik ne može da zanoći mirno. Lako je dizati tenzije, a nikad ne doći u RS - naglasio je. 

Srebrenički povratnici u razgovoru s Radončićem naveli su da, osim brojnih problema, imaju i problema sa školovanjem djece je lider SBB-a kazao da će preuzeti brigu o školovanju 20 srebreničkih učenika ili studenata u mjesečnom iznosu od po 500 KM.

Mjesečni ukupan iznos od 10.000 KM stipendistima bit će transferiran s njegovog ličnog računa.

Između ostalog, na skupu u Srebrenici Semir Smajić je imenovan za predsjednika Regionalnog odbora Istočno Podrinje Saveza za bolju budućnost.

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju, Smajić je naglasio da je, nažalost, došlo do prebrojavanja Bošnjaka u Srebrenici po principu "ko živi ili ne živi u tom gradu", saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu