Bosna i Hercegovina     | 13.03.2018. 17:19 |

Članovi kolegija domova PS BiH primili ambasadora UAE-a za BiH Alromaithija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Šefik Džaferović primili su danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata za Bosnu i Hercegovinu Abdulsalama Hareba Obaida Alromaithija.

Tokom razgovora članovi rukovodstva domova PSBiH zahvalili su se za podršku koju su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) prižali i pružaju BiH. Istovremeno, izraženo je uvjerenje da će inzenzivnim radom biti dodatno unaprijeđeni vrlo dobri politički odnosi između dvije zemlje.

Za privrednu saradnju BiH i UAE ocijenjeno je da je u odnosu na potencijale prilično skromna i da treba ulagati napore kako bi se robna razmjena podigla na mnogo viši nivo.

Ambasador Alromaithi koji našu zemlju diplomatski pokriva iz Crne Gore istaknuo je danas da će odmah po povratku u Podgoricu prionuti na posao kako bi pozvao sve velike investitore iz UAE da se bolje upoznaju s tržištem Bosne i Hercegovine i njenim, kako je rekao, velikim potencijalima. U tom svijetlu, on je najavio će privrednici iz njegove zemlje biti vrlo zastupljeni i imati kvalitetan nastup na predstojećem Sarajevo Biznis forumu koji će biti održan krajem aprila ove godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu