Kultura     | 19.03.2018. 20:55 |

U Tomislavgradu otvorena putujuća izložba 'Pomozimo zajedno'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 19. ožujka (FENA) - U galeriji Kulturno-informativnoga centra (KIC) u Tomislavgradu u ponedjeljak je otvorena putujuća humanitarna izložba "Pomozimo zajedno", koju organizira humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać".

Na izložbi je prikazano 40 radova 36 akademskih kipara, slikara te amatera iz BiH i Hrvatske, koji su darovali svoja djela Udruzi za izgradnju Doma "fra Mladen Hrkać" u Zagrebu.

Voditeljica ureda spomenute humanitarne udruge u Širokom Brijegu Kristina Govorko kazala je u izjavi za Fenu kako je ova putujuća izložba do sada bila postavljena u četiri hercegovačka grada.

- Projekt putujuće izložbe provodi se u partnerstvu s Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njezinim ograncima diljem BiH i Hrvatske - istaknula je Govorko, naglasivši kako je cilj izložbe upoznavanje lokalnih sredina s projektom izgradnje objekta za smještaj osoba na liječenju u Zagrebu.

Usto to, dodala je, svi imaju priliku da utipkaju svoje ime u putanju ove izložbe i putem online aukcije na njihovim mrežnim stranicama pomognu ovom nadasve humanom činu.

Umjetnička koordinatorica projekta magistrica sakralnog slikarstva Kristina Ćavar predstavila je široku lepezu umjetnika, a time i raznolike umjetničke prikaze u slici, crtežu, skulpturi ili mozaiku.

- Ovaj projekt potiče na razmišljanje o veličini ljudskog srca i plemenitim namjerama da se kroz umjetnost, potakne javnost na djelovanje i podršku udruzi, a time i njezinom krajnjem cilju, izgradnji Doma fra Mladen Hrkać - naglasila je Ćavar.

Njihova želja je, kako kaže, potaknuti i druge umjetnike da daruju svoj umjetnički rad udruzi te postanu dio ovog projekta.

- Umjetnost nas okuplja i združuje, oplemenjuje i obogaćuje. Svatko će pronaći za sebe djelo koje mu je ugodno oku i dušu hrani ljepotom – istaknula je Ćavar.

Nakon izlaganja članova organizacijskog tima, izložbu je uz riječi zahvale i podrške, otvorio predsjednik ogranka Matice Hrvatske Tomislavgrad Mate Kelava. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Lik i djelo Jovana Divjaka predstavljeni izložbom u Historijskom muzeju BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu