Kultura     | 30.03.2018. 09:59 |

U Sarajevu počeo program 'Bajke i muzika za djecu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Prvi program pripovijedanja bajki uz muzičku pratnju pod nazivom "Bajke i muzika za djecu" održan je u OŠ “Edhem Mulabdić” Sarajevo, s ciljem doprinosa kulturološkom, društvenom i ličnom razvoju učenika. Program "Bajke i muzika za djecu" dešava se u  u organizaciji Instituta Yunus Emre Sarajevo u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Instituta Yonus Emre.

Djeca uzrasta od 7 do 10 godina imala su priliku da se zabave uz muzički program i pjesmu koju je za njih priredio Latif Močević, kako bi se doprinjelo boljem uključivanju djece koja uče turski jezik u društvene aktivnosti. 

Direktor Instituta Yunus Emre Sarajevo Mehmet Akif Yaman naglasio je da Institut radi na uvođenju turskog kao stranog jezika u državne škole Bosne i Hercegovine od 2009. godine, ta da se za učenike koji biraju da uče turski jezik organizuju različite društvene, kulturne i sportske aktivnosti u cilju doprinosa njihovom razvoju na društvenom planu. 

Yaman je naveo i to da se kroz društvene i kulturne aktivnosti pozitivno utiče na kulturni, društveni i lični razvoj djece. Rekao je da je cilj ovog programa da učenici koji uče turski jezik uzrasta od 7 do 10 godina obogate svoj duhovni svijet i učestvuju u društvenim aktivnostima.

Program „Bajke i muzika za djecu" će obuhvatati različite škole u Kantonu Sarajevo u kojima se izučava turski jezik i održavat će se do kraja mjeseca maja na različitim mjestima.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata u Institutu Yunus Emre - promocija svega što 'Tursku čini tako čarobnom'

Hota-Mumunović primila direktora Instituta Yunus Emre

Deset godina rada Instituta Yunus Emre u BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu