Sport     | 03.04.2018. 13:27 |

Rukometna reprezentacije BiH 7. i 8. aprila gostuje u Podgorici

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak i subotu, 7. i 8. aprila, u Podgorici igra prijateljske utakmice sa selekcijom Crne Gore. 

Najbolji bh. rukometaši okupili su se u ponedeljak u Sarajevu, gdje će obaviti tri treninga do puta u Crnu Goru, koji je planiran za četvrtak.  

Od 21 pozvanog igrača selektor Bilal Šuman neće moći da računa na povrijeđene Ivana Karačića i Edina Tatara, te Tomislava Nuića i Faruka Vražalića zbog obaveza u turskim klubovima.

Selektor je zbog toga naknadno pozvao lijevo krilo Zrinjskog Vedrana Delića i pivota Dragana Vrgoča, koji nastupa u Holandiji, a konačan spisak putnika za Crnu Goru bit će poznat sutra. 

Nakon što je EHF eliminisao bh. tim iz baraža za svjetsko prvenstvo 2019., zbog nepravilne  registacije igrača u susretu sa Švicarskom, to je prvo okupljanje našeg tima.

- Nije lako zaboraviti sve ono što se desilo u kvalifikacijama za SP i prihvatiti način na koji smo ispali, ali sportisti smo, moramo ići dalje, gledati nove izazove - kazao je Šuman. 

Najbolje rukometaše BiH na jesen očekuje početak novog ciklusa kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. u Norveškoj, koje bi po mišljenju Šumana mogle biti prekretnica za naš tim.  

- Uvjeren sam da u novom sistemu takmičenja i povećanju broja učesnika završnice sa 16 na 24 tima možemo izboriti Euro, što bi pokrenulo neke stvari i donijelo napredak našem rukometu - rekao je Šuman.

Žrijebanje grupa za EP 2020. bit će obavljeno 12. aprila u Trondheimu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu