Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 07.04.2018. 16:27 |

Sirijska vlada započela ofanzivu na posljednju pobunjeničku enklavu u Ghouti

FENA Internet

DAMASK, 7. aprila (FENA) – Sirijska vlada započela je snažnu zračnu i kopnenu ofanzivu na posljednji grad pod kontrolom pobunjenika u istočnoj Ghouti, pri čemu su najmanje 32 osobe poginule, saopćili su posmatrači.

Državna televizija je prikazala guste oblake dima na području grada Douma, gdje se nalaze pripadnici pobunjeničke skupine Jaish al-Islam, nakon što su pobunjenici u drugim dijelovima istočne Ghoute prihvatili ponudu sigurnog prolaza u druga područja pod kontrolom pobunjenika, izvještava Reuters.

Državna televizija navodi da se snage Republikanske garde probijaju u taj grad.

Iz skupine Jaish al-Islam su saopćili da njihova raketna i artiljerijska brigada odgovara na ono što su nazvali masakrom „koji vrše Assadove paravojske i njihovi saveznici, ruska ratna avijacija“, te su pozvali na pregovore kako bi se okončalo stradanje civila.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, koja prati ovaj konflikt, saopćila je da je među 32 poginule osobe petoro djece, te da su zračne napade najvjerovatnije izvršili ruski vojni avioni. Državni mediji izvještavaju da su u pobunjeničkom granatiranju Damaska poginule četiri osobe.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Iran najavljuje odlučan odgovor nakon izraelskog napada na konzulat u Damasku

Šest mrtvih u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu