Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 10.04.2018. 12:07 |

UN: Naoružane grupe u Libiji muče i zatvaraju ljude bez kontrole

FENA Internet

GENEVA, 10. aprila (FENA) - Naoružane grupe u Libiji ubijaju i muče zatvorenike u zatvorima, neki od njih su pod nominalnom kontrolom vlade, a hiljade ljude su nezakonito zatvorene, objavile su Ujedinjene nacije, prenosi Reuters.

Vlada u Tripoliju dozvolila je naoružanim grupama da hapse protivnike, aktiviste, novinare i političare, istovremeno plaćajući ih i osiguravajući im opremu i oružje, ističe se.

- Sada su te grupe bez ikakve kontrole i veoma su ojačale. Hapse se muškarci i žene zbog pripadnosti plemenima i porodicama ili nekoj drugoj političkoj grupi - navedeno je u izvještaju UN misije u Libiji.

Visoki komesar UN-a za izbjeglice Zeid Ra’ad al-Hussein je ocijenio informacije užasavajućim te je pozvao vlasti da oslobode nevine i procesuiraju odgovorne za nasilje. Neki od zatvorenika su bez optužbi u zatvoru još od 2011. godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Apel Generalnoj skupštini UN-a - Ujedinite se iza rezolucije obilježavanja genocida u Srebrenici

Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Bećirović-Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije ukazati na globalnu važnost prevencije genocida

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu