Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 12.04.2018. 15:47 |

Više od pola miliona KM za rad sportskih udruženja Zenice

FENA

ZENICA, 12. aprila (FENA) - Nadležna gradska služba Zenice prezentirala je izvještaj radne grupe za utvrđivanje plana i programa raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za sportske aktivnosti u 2018. godini.

Po riječima pomoćnice gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumee Mujkanović i članova Komisije za pripremu kriterija i programa raspodjele budžetskih sredstava namjenjenih za sport, sastavljene od predstavnika sportskih udruženja, Grad Zenica je osigurao fond sredstava u iznosu od 550.000 KM.

Za ova sredstva apliciralo je 77 sportskih organizacija, ali je formirana komisija odbila nekoliko prijava zbog nedovoljno priloženih dokumenta o radu klubova i udruženja.

- Sredstva će biti podijeljena za redovan rad i takmičenje klubova, zatim za klubove osoba s invaliditetom, klubove nosioce sportskih aktivnosti, sportske saveze, podršku sportskim manifestacijama i sportistima pojedincima, te za pokroviteljstva manifestacija koje se održavaju u okviru objekata Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima - kazala je Mujkanović.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je obrazlažući visinu budžetskih sredstava za sport naglasio da postoji i 'rezervni fond' u iznosu od 110.000 KM, koji će se moći koristiti za vanredne potrebe, ali će se do kraja godine rebalansom budžeta opredijeliti i dodatna sredstva za  rad sportskih organizacija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Generalnom skupštinom okončano 40. regionalnog zasjedanja Evropskog parlamenta mladih BiH

Pet zeničkih biznisa dobilo podršku fonda Grada Zenica i USAID-ovog programa podrške

Podrška Grada Zenice obnovi i ovogodišnjoj organizaciji 26. sajma ZEPS

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel