Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 15.04.2018. 13:24 |

Počeo proces registracije za izbore u Afganistanu

FENA Internet

KABUL, 15. aprila (FENA) – Afganistan je počeo registraciju birača širom ratom uništene države u pokušaju da osigura fer izbore koji će se održati u oktobru ove godine. 

Registracija će tajati dva mjeseca, a vlasti se nadaju da će registrirati i do 14 miliona glasača za više od sedam hiljada biračkih mjesta. To je veoma ambiciozan cilj za državu čije velike dijelove kontroliraju i ugrožavaju pobunjene militantne grupe poput Talibana. Njih su vlasti pozvale da se registriraju kao politička stranka i učestvuju na izborima, ali odgovor još uvijek nisu dobili.

- Glavni problem je nesigurnost posebno u ruralnim područjima - rekao je Abdul Badie Sayad, predsjednik Nezavisne izborne komisije (IEC), javlja agencija AFP.

Veoma mali broj žena u izbornim komisijama je također, problem, jer u brojnim područjima ženama nije dozvoljeno da učestvuju u izbornom procesu. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počela druga faza glasanja u Indiji

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu