Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Regija     | 22.04.2018. 11:23 |

MVEP RH: Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Hrvatsku

FENA Agencije

ZAGREB, 22. travnja (FENA) - Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, koji je najavio da će u nedjelju posjetiti područje Jasenovca, nije u ovom trenutku dobrodošao u Hrvatsku, objavilo je to u subotu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) Republike Hrvatske.

U priopćenju Ministarstva stoji da je u subotu notom upućenom srbijanskom veleposlanstvu u Zagrebu osudilo Vulinovu izjavu u kojoj on tvrdi da o njegovom dolasku u Hrvatsku 'može odlučiti vrhovni zapovjednik Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučivati hrvatski ministri'.

- Zbog gore citirane izjave ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin do daljnjega nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku - stoji u priopćenju MVEP-a.

Kako javlja Hina, Ministarstvo je u noti poslanoj srbijanskom veleposlanstvu podsjetilo da je Hrvatska suverena država, članica Europske unije i NATO-a, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo nadležne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.

- Spominjanje vrhovnog zapovjednika srbijanske vojske Aleksandra Vučića kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Hrvatsku je neprimjeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske - naglašeno je iz MVEP-a RH.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić raspisala lokalne izbore za 2. lipnja

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu