Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 28.04.2018. 13:23 |

Australija i Kanada šalju vojne avione radi nadziranja sjevernokorejskih brodova

FENA Internet

SYDNEY, 28. aprila (FENA) – Australski premijer Malcolm Turnbull u subotu je kazao da će njegova zemlja poslati vojnu patrolu koja će nadzirati sjevernokorejske brodove za koje budu sumnjali da prevoze zabranjenu robu uprkos sankcijama Ujedinjenih nacija.

Kanada također planira poslati patrolne avione radi takvih aktivnosti, te će nadzorne letjelice obje zemlje biti stacionirane u američkoj vojnoj bazi Kadena na južnom japanskom otoku Okinawa, saopćila je japanska vlada, prenosi Reuters.

- Mi imamo nadzorne letjelice P-8A koje će operisati u toj regiji kako bismo nadzirali poštivanje sankcija i koje su dio saradnje s našim partnerima u toj vježbi kako bismo provodili sankcije UN-a. Dešavalo se da se sankcije zaobilaze prebacivanjem materijala s broda na brod... pojačavanjem nadzora tog područja omogućava se identifikacija, a zatim će oni koji to čine za to i odgovarati – rekao je Turnbull u obraćanju na pres konferenciji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

PSBiH - Bilateralni odnosi BiH i Australije dobri, postoji prostor za njihovo unapređenje

Kanada i Sjedinjene Države saglasni oko zaplijene ruske zamrznute imovine

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu