Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 04.05.2018. 14:35 |

Sjećanje na ratnog komandanta Rešada Čalkića

FENA

ZENICA, 4. maja (FENA) - Gradski odbor za obilježavane značajnih datuma odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. -1995. godine Zenice organizovao je manifestaciju sjećanja na komandanta 303. viteške brigade, pukovnika Armije BIH Rešada Čalkića, koji je na današnji dan, 4. maja 1995. godine poginuo na Šerićko-tesličkom ratištu.

Brojni prijatelji, saborci i članovi porodice okupili su se na gradskog groblju Crkvice u Zenici, položili cvijeće i odali počast, te se  prisjetili, kako je istakao ratni komandant ove brigade Muhamed Begagić, velikih ljudskih zasluga ratnog druga, starješine visokih moralnih vrijednosti, hrabrog i časnog čovjeka Rešada Čalkića.

Krasile su ga osobine izuzetne ljudske dobrote, blagosti i naglašenog osjećaja za brigu o običnom čovjeku, o svakom borcu, o ranjenicima, o porodicama šehida i poginulih boraca.

Bio je to, kako je rečeno, starješina visokih moralnih vrijednosti koga su svi uvažavali i poštovali i ostala su u sjećanju njegova prepoznatljiva obraćanja borcima kada je insistirao na časnoj borbi i odnosu prema protivnicima, kada je strogo kažnjavao krađu, koja se od nekih podvodila pod ratni plijen, i kada je to sve radio javno i pred postrojenom jedinicom. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu