Bosna i Hercegovina     | 08.05.2018. 16:39 |

Općina Centar Sarajevo - Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - U povodu obilježavanja Dana Općine Centar Sarajevo i Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, danas je organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Velikom parku u blizini Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Crveni križ općine Centar Sarajevo organizirao je akciju u saradnji sa Službom civilne zaštite Općine Centar i Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH.

Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se 8. maja, na dan na koji je 1828. godine rođen Henry Dunant - osnivač Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Povodom tog dana želja je skrenuti pažnju na vrijednost volontiranja i zahvaliti volonterima koji su najveća snaga Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, saopćeno je iz Općine Centar. 

Ekipu Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH obišao je načelnik Općine Nedžad Ajnadžić zajedno sa savjetnikom Jasminom Gerinom i pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasminom Fazlić.

- Ovakve akcije imaju za cilj podizanje svijesti kod građana o značaju dobrovoljnog darivanja krvi - istakao je Ajnadžić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu