Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 15:55 |

Zaključen Sporazum o provođenju postupaka javnih nabavki za policijska tijela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - U sjedištu Agencije za policijsku podršku BiH potpisan je Sporazum o provođenju javnih nabavki policijske opreme i naoružanja od Agencije za policijsku podršku za potrebe policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.  

Sporazum su potpisali direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i ovlašteni predstavnik direktora Granične policije BiH  Zorana Galića.

Činu potpisivanja Sporazuma prisustvovao je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Sporazumom se utvrđuje način saradnje i procedure prilikom nabavki policijske opreme i naoružanja od Agencije za policijsku podršku za policijska tijela BiH.

Tim aktom su, također, realizirani i zaključci Parlamentarne skupštine BiH i Ureda za reviziju institucija BiH za osiguranjem funkcionisanja sistema zajedničkih nabavki za policijske agencije na nivou BiH, odnosno omogućeno je Agenciji za policijsku podršku da obavlja svoj mandat koji se odnosi na provođenje objedinjenih nabavki policijske opreme i naoružanja.

Ovo je naročito značajno iz razloga što će objedinjene nabavke policijske opreme i naoružanja omogućiti ostvarivanje značajnih ušteda te povećati nivo transparentnosti prilikom provođenja postupaka javnih nabavki.

Sam sporazum je rezultat rada radne grupe imenovane od Agencije za policijsku podršku, a koju su činili predstavnici svih policijskih tijela BiH na koje se sporazum odnosi.

Nakon zaključenja Sporazuma potpisnici su iskazali zadovoljstvo postignutim sporazumom, zahvalili se članovima radne grupe na obavljenom zadatku, te dali punu podršku naporima Agencije za policijsku podršku BiH da u potpunosti izvršava svoju nadležnost provođenja tenderskih procedura za određenu opremu za policijska tijela BiH te realizaciju budućih zajedničkih aktivnosti, saopćeno je iz Agencije za policijsku podršku BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Egzistencijalna naknada u ZDK uvećana na šest KM po mjesecu, stiže novo oružje i oprema za policiju

Pododjeljenje za javne nabavke Vlade distrikta Brčko za devet mjeseci ove godine pokrenulo je preko 300 postupaka javnih nabavki

'CORE Days 2023': Panel rasprava o zelenim javnim nabavkama (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu