Kultura     | 01.06.2018. 10:06 |

'Dani Beča' u Sarajevu od 2. do 4. jula

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Manifestacija "Dani Beča" bit će održana u Sarajevu od 2. do 4. jula u organizaciji Grada Beča i Grada Sarajeva, te predstavništva Eurocomm-PR Sarajevo.

Riječ je o manifestaciji koja će Sarajevu donijeti dašak bečke ljetne svakodnevice, ali i inovativne projekte zbog kojih je Beč već deveti put zaredom proglašen gradom s najboljim kvalitetom života u svijetu.

Grad Beč svoja iskustva i znanja u vidu pozitivnih praksi nudi na međunarodnoj sceni. Zbog toga po treći put dolazi u Sarajevo gdje će se nastaviti postojeći konstruktivni dijalog. 

Otvorenje "Dana Beča" 2. jula donijet će atmosferu Donauinselfesta, najvećeg muzičkog festivala na otvorenom u Evropi sa besplatnim ulazom, gdje će ovogodišnji pobjednik takmičarskog dijela DJ Febration pokazati zašto je proglašen mladom muzičkom nadom u Austriji.

Glavni dio manifestacije je dvodnevna konferencija na kojoj će stručnjaci oba grada razmijeniti iskustva iz inovativnih projekata pametnog planiranja gradova o temama kao što su: smart city strategije, urbana mobilnost, voda, energija, inovacije i pametna rješenja u radu jedinica lokalne samouprave.

U okviru boravka Bečlija u Sarajevu bit će upriličena primopredaja vatrogasnog vozila bečke vatrogasne brigade Vatrogasnom društvu Alipašin most. Radi se o nastavku više od deset godina duge saradnje između vatrogasne brigade Beča i Sarajeva te Vatrogasnog saveza Kantona Sarajevo, saopćeno je iz predstavništva Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu