Stranačke aktivnosti     | 01.06.2018. 19:06 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Đonlagić: Krišto optužuje SAD, Njemačku, Veliku Britaniju i druge za pokušaj uvođenja pravne anarhije u BiH 
Borjana Krišto visoka zvaničnica HDZ-a optužuje Sjedinjene Američke Države, Njemačku, Veliku Britaniju i ostale države članice NATO saveza za pokušaj uvođenja pravne anarhije u Bosni i Hercegovini, a sve zbog jasne poruke od strane ovih država upućene proruskoj osovini HDZ-u i SNSD-u, smatra šef Kluba DF-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić. 

"Odavno je jasno da u HDZ BiH i SNSD-u ne postoji istinski interes za provođenje odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o krivičnom postupku BiH, što konačno primjećuju SAD, Njemačka, Velika Britanija i ostale prijateljske države Bosne i Hercegovine. Umjesto da u razmatranje uzmu prijateljski savjet ovih država i rade sve na tome kako bi se Zakon o krivičnom postupku uskladio sa međunarodnim standardima, u HDZ-u se upuštaju u rat sa državama u kojima su ti međunarodni standardi davno uspostavljeni, a kojima između ostalog i Bosna i Hercegovina teži", rekao je Đonlagić. 

Dodaje da je građanima Bosne i Hercegovine jasno zbog čega Čović i Dodik ne mogu podržati Zakon o krivičnom postupku, jer su međunarodni standardi u suprotnosti sa njihovim interesima, ali bi isto svim građanima BiH moralo biti jasno kakvu štetu Borjana Krišto kao zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma nanosi Bosni i Hercegovini, otpužujući SAD, Njemačku, Veliku Britaniju i druge zbog opstrukcija koje zajedno sa Dodikom vrši HDZ. 

Jukić: HDZ i SDA ohrabruju Lasića, a Tužilaštvo odugovlači sa optužnicom 
Branimir Jukić, predsjednik Kantonalnog odbora DF HNK upozorio je danas na pokušaj zataškavanja državnog udara i pokušaja uspostavljanja granice na Ivan- sedlu od strane nelegalnog policijskog komesara Ilije Lasića a sve po nalogu Dragana Čovića i HDZ-a. 

"Iako je proteklo deset dana od ovog skandaloznog čina, uopće nema nikakvih naznaka da li će protiv Lasića biti podignuta optužnica. Lasić vješto krije nalogodavce a institucije države ne rade svoj posao. U ovom slučaju na najgrublji način počinjeno je krivično djelo koje će po svemu sudeći ostati nekažnjeno", rekao je Jukić. 

- Ako Lasić kao nelegani komesar prođe bez sankcije, to će biti i više nego jasan znak HDZ-u da nastavi sa nelegalnim aktivnostima, a dizanje tenzija u ovome trenutku odgovara i HDZ-u i SDA, koje prećutim dogovorom podržavaju Lasićevo i onako nelegalno obnašanje funkcije komesara policije, kazao je Jukić. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Inicijativa Demokratske fronte u Parlamentu FBiH u vezi imenovanja sudije u Ustavni sud BiH

Predsjedništvo DF-a - 'Trojkina' politika kompromisa dovela do politike razvaljivanja države

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu