Servisne informacije

Na graničnim prijelazima pojačan promet vozila u oba smjera

Saopćenje, Foto arhiva

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Donja Gradina.

Na graničnim prijelazima Doljani, Ivanica, Bosanska Dubica i Izačić, pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog sigurnosnih razloga na snazi je obustava saobraćaja na uključenju na autoput A-1 na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju.

Međunarodna auto trka na brdskim stazama na dionici Cazin-Srbljani-Ostrožac održava se danas, a saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J.Č.