Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Kantonalnog odbora BPS-a KS

Saopćenje

BPS traži zasjedanje Skupštine KS: Skupština se mora održati radi građana Sarajeva

Zbog nerazumnog, višemjesečnog odlaganja zasjedanja Skupštine Kantona Sarajevo, Kantonalni odbor BPS-a KS traži od Kolegija Skupštine KS da hitno zakaže sjednicu Skupštine KS jer je neprimjereno da ovaj zakonodavni organ ne zasjeda gotovo tri mjeseca.

Potpuna blokada funkcionisanja Skupštine KS, koju vrši Kolegij, nasilje je nad izbornom voljom građana koji su svoje zastupnike birali da bi čuli njihovo mišljenje i osvrt na materijale koji moraju biti predmet rasprave.

Ako su neke stranke izgubile svoje zastupnike i više ne vladaju situacijom, a očito je da jesu, to ne znači da bi Kolegij Skupštine KS i Vlada KS trebali blokirati zasjedanje Skupštine KS jer postoje brojna pitnaja koja čekaju raspravi i izjašnjenje zastupnika.

Ovim putem zahtijevmo da Kolegij Skupštine KS zakaže, u mjesecu augustu, sjednicu Skupštine KS, kao i u mjesecu septembru i oktobru jer građani Kantona Sarajevo nisu dužni da plaćaju organ koji mjesecima ne radi.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.