Svijet     | 22.08.2018. 11:11 |

Bolton: Nema vremenskog okvira za Trumpov bliskoistočni mirovni plan

FENA Internet

JERUSALEM, 22. augusta (FENA) - Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton izjavio je u srijedu da nema vremenskog okvira za objavu dugo očekivanog bliskoistočnog plana administracije predsjednika Donalda Trumpa.

Bolton je kazao u Jerusalemu da je "veliki napredak" ostvaren, ali je odbio spekulirati šta plan sadrži i kada bi mogao biti objavljen u javnosti. Trumpova administracija odnedavno je počela popunjavati bliskoistični politički tim uoči očekivanog objavljivanja mirovnog plana.  

Zvaničnici administracije dugo su obećavali sveobuhvani mirovni paket za rješenje izraelsko-palestinskog sukoba. Palestinci su nagovijestili da će smatrati američki plan neproduktivnim za mirovni proces, uzimajući u obzir Trumpovu pristrasnost prema Izraelu i njegovo jednostrano priznavanje Jerusalema kao njegove prijestonice.

Na političkom skupu u zapadnoj Virdžiniji u utorak Trump je izjavio da će Izrael "platiti cijenu" za taj potez i da će Palestinci "dobiti nešto veoma dobro" zauzvrat, prenosi Associated Press.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Biden se sastaje s iračkim premijerom dok napetosti na Bliskom istoku rastu

Borrell : Bliski istok stoji 'na rubu ponora'

Macron: Francuska će učiniti sve što može da ne dođe do eskalacije sukoba između Izraela i Irana

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu